Oversett artikkel til et annet språk. Translate article to another language. 
Traducir la página a otro idioma 

11111011100 ©  Foreldrepulsen ®  Barnehage
-én viktig artikkel hver uke.

Klestips

Klærne i barnehagen skal tåle lek, aktivitet og all slags vær. Ingen har det gøy når de er våte og kalde.

Hvorfor er påkledning så viktig?

Å ha gode og praktiske klær er viktig for at barna skal få utfolde seg og leke. De bør ha klær med god bevegelighet, riktig størrelse og som holder dem passe varme. Dette gjelder både ute og inne. I barnehager flest tilbringer barna mange timer utendørs, i all slags vær. Derfor er det ekstra viktig å sørge for at barna har med hensiktsmessige klær til årstiden, flere alternativer dersom været skifter utover dagen, samt godt med skiftetøy hvis barna blir våte.

Trelagsprinsippet

For å ha god fleksibilitet og isolering når det er kaldt ute, bør barna kles etter trelagsprinsippet. Det betyr at barna skal ha tre lag med klær på seg. Det innerste laget bør være undertøy med lange ermer og bein av ull eller superundertøy. Deretter bør barnet ha et mellomlag i tynn fleece eller ull. Dette kan være en hel dress eller et todelt sett, litt avhengig av barnets alder og om det bruker bleier. Ytterst skal det være et lag av vindtett, vanntett og pustende materiale. Dette er gjerne en overtrekksdress av noe slag. Dressen bør ikke være for stiv og tung, da blir det vanskelig å bevege seg i den.

Ull er gull

Ull har den underbare kvaliteten at den både transporterer vekk svette og isolerer selv om ulla blir fuktig. På den måten blir ikke barnet så lett kald. Glem ikke varme luer som sitter godt, buff eller hals, flere par votter og isolerende fottøy, gjerne med vanntett membran.


Merking av klær:


Husk å merke klærne med barnets navn for å unngå at klær forsvinner. Det gjør garderobesituasjonen mer oversiktlig for små og store. Du kan merke klærne med navnelapper som strykes på, eller med merkepenn.

Dette trenger barna i høst:

-parkdress

-regntøy

-tynt ulltøy/fleece

-vanter/tynne

-votter

-regnvotter

-tynn lue

-ullsokker

-joggesko

-gummistøvler/ cherrox/
gore-tex

-solhatt/caps


Vil du vite mer?

Tekstkilder: ut.no, NDLA, Oslo kommune