Oversett artikkel til et annet språk. Translate article to another language. 
Traducir la página a otro idioma 

11111011100 ©  Foreldrepulsen ®  Barnehage
-én viktig artikkel hver uke.

Riktig kledd om våren

Kilder til denne artikkelen er turistforeningen, UT.no, PlussTid

Å være tørr og passe varm er viktig for utegleden.

Om våren kan det være iskaldt om morgenen når barna drar av sted til barnehagen. Men i løpet av dagen kan sola gjøre det varmt og godt. Pass på å velge klær til barnet som kan tilpasses den varierende temperaturen, og som tåler den våte vårløsningen.

Lag på lag

Et lurt prinsipp er å kle barnet i flere tynne lag i stedet for få tykke. Da er det lettere for barnet å kle av seg ettersom temperaturen stiger utover dagen. Dresser og skalltøy bør være vanntett og tyntforet, så kan barna heller ha et mellomlag av fleece eller ull i de kjølige periodene. Cherrox eller andre forede støvler er gode å ha når snøen smelter. En halvhøy overgangssko, gjerne med en vanntett membran, er lett å løpe i når bakken nærmer seg bar. Husk skiftetøy av ulik tykkelse liggende i garderoben. En tynn lue eller pannebånd kan være greit å ha tilgjengelig, samt tynne vanter og regnvotter. Og snart blir det aktuelt med solkrem og solbriller!

 

Ull er gull - fortsatt

Mange sverger til ull mesteparten av året. Selv om det blir varmere i været, fungerer fortsatt ulltøyet godt om våren. Selv om ulltøyet blir vått, har det likevel en isolerende effekt og kjennes ikke vått mot huden. Det gjør at ulltøy egner seg utmerket under regndressen en sølebløt vårdag. Det finnes også tynnere ullundertøy som kan egne seg ettersom det blir varmere i været.

 

De minste barna

De minste barnehagebarna sover gjerne utendørs i vogn. De bør ha en vognpose som luner godt i den kjølige skyggen, samtidig som den er lett å åpne for å slippe inn litt luft. De minste barna bør fortsatt ha godt med klær når de leker ute. De er gjerne mindre i bevegelse enn de større barna, og de sitter ofte mye på bakken. Da er det viktig med en god og varm strømpebukse, og en isolerende, vanntett dress. Og vær ekstra varsom med huden til de minste barna i den skarpe vårsola.

Huskeliste for vårklær:

  1. Tenk lag på lag slik at barna kan kle av seg når de blir varme.
  2. Yttertøyet bør være vanntett.
  3. Tynne luer, pannebånd og tynne votter/vanter er kjekt om våren.

Et lurt prinsipp er å kle barnet i flere tynne lag.

Vil du vite mer?